Ретроградний Марс 9 вересня – 14 листопада 2020

Із 9 вересня до 14 листопада 2020 спостерігаємо, як Марс рухається у зворотній бік по небосхилу. Цей період в астрології має назву «ретроградність Марсу». Серед любителів астрології панує думка, мовляв, ретроградний Марс гальмує всі справи, де треба сміливо діяти на власний розсуд, захищати справедливість, боротися із ворогом, бути сміливим і сильним. Також вважається, що під час ретроградного Марсу люди роблять хибні конкретні практичні цілеспрямовані дії, про які потім шкодуватимуть. Вважається, що обставини змусять вдаватися до тактики вичікування, що доведеться стримувати свої пристрасні поривання і відтермінувати справи, в яких успіх залежить від професійної майстерності, сміливості, сили. У популярних підручниках з астрології часто можна зустріти настанову, мовляв, уникайте хірургічного втручання, якщо не має на те негайної потреби. Пишуть, що слід розповісти лікареві про ретроградний Марс, мовляв,  можливо, операцію можна відкласти. Астрологи часто радять не купувати авто, не купувати та не продавати житло на ретроградному Марсі. Деякі астрологи пропонують значно ширший перелік справ, які не можна робити під час ретроградного Марсу. Є навіть такі, хто подібно до Барбари Уотерс переконують: «Ретроградний Марс настільки шкідливий для справ фактор, що будь-яка активність в цей час не матиме жодного результату». Невже це правда? Марс буває ретроградним кожні два роки. Згадайте, що у вас в особистому житті відбувалося в період із 27 червня до 27 серпня у 2018 році. А в період із 17 квітня до 30 червня 2016?  Так отож. Але досвід свідчить, що під час ретроградного Марсу конкретні практичні цілеспрямовані дії значно ефективніші, якщо приділяти їм уваги дещо більше, ніж зазвичай. Якщо ви людина чесна і уважна, ви помітите, що в такі періоди обставини складаються таким чином, що більш значущими стають теми, пов’язані із сексуальним життям, із боротьбою за виживання, із захистом власних інтересів, із професійною майстерністю, із технікою та зброєю, із тонкими робочими інструментами.

Ентоні Льюіс пише: «Під час ретроградного Марсу люди часто бувають нетерплячі, напружені, дратівливі, імпульсивні, пасивно-агресивні та схильні сперечатися. Механізми, придбані в цей час, зазвичай ламаються або потрапляють в аварію. Сексуальна активність може мати погані наслідки. Позови та судові процеси, розпочаті при ретроградному Марсі, мають властивість обертатися проти позивача. Агресія часто обертається проти агресора. Подорож може бути небезпечною; розпочата справа може бути шкідливою через конфлікт або ворожість». У книзі «Астрологія для мільйонів» Грант Льюі пояснює, що коли Марс рухається у прямому напрямку (відносно спостерігача з землі) зі своєю звичайною швидкістю, він перебуває у домі гороскопу приблизно шість тижнів. А коли Марс ретроградний, то затримується в домі до восьми місяців. Періоди ретроградності повторюються кожні два роки, і ми звикаємо до цього ритму вже у молодості. У 29 років маємо вже чотирнадцять циклів Марсу. Тобто, вже чотирнадцять разів пережили вплив Марса на всі сфери життя і знаємо особливості його шляху так саме добре, як дорогу до школи або до центру міста. На цьому шляху можуть бути сюрпризи, але якщо здатні навчатися на власному досвіді, то не спотикнемося вдруге на старому пеньку, що залишається на тому самому місці з давніх часів. Ми знаємо (підсвідомо чи свідомо), чого очікувати і як поводитися.

Приблизно кожні 15 років ретроградний Марс виявляється в одному і тому ж знаку Зодіаку, в одному і тому ж секторі гороскопу особистості. Залежно від того, в якому знаку гороскопу вашого народження розташований Марс, які у нього дугові аспекти, а також в залежності від того, який у вас рівень розвитку особистості і які у вас культурні традиції, в період ретроградності транзитного Марса ви будете освоювати і здійснювати досвід своєї сексуальності (інтенсивне сексуальне життя, вагітність, пологи). Це також може бути досвід боротьби за виживання: відстоювання власних інтересів, відновлення сил після пережитої фізичної або психологічної травми, відновлення після хірургічного втручання. Це може бути досвід реалізації в роботі і практичній діяльності: наприклад, повернення до навчання в університеті після академічної відпустки, відновлення в інституті після відрахування, повернення до колись відкладеної роботи, повернення до інтенсивних спортивних тренувань після перерви. Наприклад, ремонт будинку з метою продажу або повернення в будинок, який довелося колись покинути з якихось причин. Або звільнення будинку з метою підготовки до переїзду на нове місце проживання. Це може бути робота над здійсненням ідеї, яка довго була вашою мрією, на яку ви довго накопичували досвід, гроші, кошти, знання. Це може бути робота, спрямована на оформлення накопиченого раніше матеріалу в новій якості, наприклад, систематизація фактичного матеріалу, переклад текстів іноземною мовою або перевід їх в інший формат, наприклад, перенесення текстів друкованої продукції в електронну версію. Нарешті, це можуть бути дії, спрямовані на здійснення спільних із партнером фінансових проектів. Наприклад, робота над оформленням об’єднання активів або, навпаки, підготовка до розділу спільного майна.
В кінцевому підсумку те, що ви робите на транзиті ретроградного Марса, визначається вашим світоглядом. У питаннях сексу і боротьби за виживання ви будете вести себе так, як дозволяє вам ваше розуміння природи людських потреб. Щоб дізнатися, в якій саме сфері життя в період нинішньої ретроградності Марсу вам доведеться більше уваги приділяти своїй боротьбі, професійній майстерності, сексуальності, на яку саме сферу життя позитивне вплинуть ваші спортивні заняття, зверніться до свого астролога по консультацію.

Події в період ретроградності Марсу можуть бути як руйнівного характеру, так і творчого. Але спільним у них буде те, що вони вимагатимуть від вас особистої активності, ініціативи, сміливості, зухвалості, самовідданості, великої працездатності, граничного напруження сил. Залишитися осторонь, відсидітися в окопі, перечекати бурю в затишному місці в цей період не вдасться. Уникання боротьби за свої інтереси, ігнорування необхідності працювати і здійснювати конкретні практичні дії, придушення сексуального потягу або пасивне продовження сексуальних стосунків із партнером, який не викликає сексуального збудження, – все це дорого вам коштуватиме. Воно призведе до того, що всередині вас буде накопичуватися роздратування, рівень внутрішньої агресії буде неухильно зростати і, врешті-решт, ви можете зробити під впливом хвилинного пориву люті чи злості вчинок, який ніколи не зробили би у стані душевної рівноваги. Цей вчинок, ця конкретна практична дія може потягти за собою цілий ряд інших неадекватних дій і ланцюжок руйнівних для вашої особистості або фізичного тіла наслідків. За деякий час ви можете гірко шкодувати про скоєне, вам може бути дуже соромно, а виправляти наслідки доведеться роками і десятиліттями.

Давайте згадаємо, що символізує Марс в астрології. Принцип Марса – це принцип Агресії: потреба у самозбереженні, сексуальні потреби, потреба виконувати конкретні практичні цілеспрямовані  дії, потреба відстоювати свої права, потреба добиватися поставленої мети і перемагати. Марс символізує всі види енергії, крім атомної (атомну символізують Плутон і Уран). Ключові слова для визначення Марсіанського принципу в гороскопі: дія, боротьба, імпульс, ривок, відвага, безстрашність, войовничість, агресивність, самоствердження, сила, ініціатива, зусилля, біль, вогонь, пожежа, сварка, енергія, метал, зброя, травма, аварія, поламка механізмів, гострі інфекційні захворювання, висока температура тіла, запалення.

Носії Марсіанського принципу: молоді, енергійні, сильні, сексуальні, роздратовані або грубі чоловіки і жінки. Це такий Архетип: герой, підкорювач, завойовник, руйнівник, фанатик, егоїст, тиран, кат. А також воїн, першопроходець, першовідкривачів, відважний підприємець, лідер, шукач пригод. Всі інші, кому за родом діяльності доводиться з кимось мірятися силами або працювати з гострими лезами, від теслярів, ковалів, різників, перукарів і метальників ножів до хірургів.

Органи і частини тіла, відповідні принципу Марса: м’язи, жовчний міхур, артерії, кров, еритроцити, тепловий баланс організму, чоловічі статеві органи.

Під заступництвом Марса знаходяться такі сфери діяльності, професії і заняття: медицина, особливо хірургія і стоматологія, спорт, поліція, військова справа, податкова служба, пожежна, служба надзвичайних ситуацій, охорона. Технічні професії і ремесла, де людина працює з вогнем, наприклад, металургія, а також професії, пов’язані з небезпекою. Наприклад, автогонщик, пілот-випробувач, солдат, армієць, борець, хімік-випробувач, виробник вогнепальної зброї, майстер по залізу і сталі. До відомству Марса відносяться працівники виконавчої влади.

У вавилонській астрології передвісток Марс вважався несприятливою «злою» планетою – небесним втіленням бога війни Нергала. Поява Марса на небі віщувала військові конфлікти і епідемії. У міфології давньої Греції із планетою Марс спочатку ототожнювався бог-покровитель землеробства, полів і стад, йому був присвячений перший весняний місяць березень. Згодом з планетою Марс став ототожнюватися і бог війни Арес – уособлення грубої сили і сексуальності. У римлян Марс – бог війни і покровитель держави, батько Ромула і родоначальник римлян.

Тож у сфері спортивних занять, боротьби, професійної майстерності, профілактики заразних захворювань період із 9 вересня до 14 листопада 2020 буде насичений доленосними подіями. Про те, якими саме, буде в іншій статті. Для України ці події будуть пов’язані із захистом національних інтересів, суверенітету, державності. Транзитний Марс із 25 липня 2020 до 26 лютого 2021 у першому домі гороскопа України. Це означає, що активність української політичної нації проявляється у таких сферах: нація в цілому і захист її інтересів. Національний міф, образ нації та її уявлення про себе, національні характеристики, природа держави, національна самосвідомість, національна пам’ять. Мюнхенський Інститут Астрології у своєму підручнику пише про такий період : “Пряме проходження транзитного Марсу через радикс асцендент приносить приплив енергії, який перевищує звичайні розміри. Оскільки зазвичай цей транзит приносить негативні події, то перенапруження цього часу будуть ще більш інтенсивними і будуть вирізнятися бурхливими проявами і сильними впливами, також будуть проявлятися як актуальне погіршення загального здоров’я. У партнерстві можливе виникнення досить різких конфліктів, суперечок, оскільки натив буде обов’язково захищати власні інтереси”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає