Фаза ретроградності Меркурія 25 лютого – 12 квітня 2019

25 лютого – 12 квітня 2019 всі справи, пов’язані з навчанням, спілкуванням, пересуваннями на невелику відстань, потребують більшої уважності та зосередженості.

25 лютого у 25 градусі Риб починається цикл ретроградності Меркурія, із 5 до 28 березня Меркурій ретроградний. З 25 лютого розумова активність поступово (протягом 10 днів) зміщується у бік внутрішньої роботи – роздуми більше стосуються особистого внутрішнього світу, ніж зовнішньої діяльності. Поступово всі процеси, пов’язані із навчанням, спілкуванням, подорожами, торгівлею пригальмовують, розвиваються повільніше. Але це не стосується людей із ретроградним Меркурієм у гороскопі особистості – у них, навпаки, активізується інтелектуальна діяльність, відбувається більше цікавих знайомств, подорожей, обміну думками.

Нижня кон’юнкція Меркурія з Сонцем 15 березня – це значить, що до 21 травня 2019 успіх інтелектуальної діяльності тим чи іншим чином буде визначатися наявністю таких якостей: мислення фантастичними образами надзвичайної краси. Коли думаємо (читаємо, розмірковуємо, слухаємо, намагаємося зрозуміти слова співрозмовника, передаємо чи збираємо інформацію), впадаємо у стан трансу, переживаємо відчуття возз’єднання з чимось величним, значно більшим за нас, відчуваємо ейфорію, неземне блаженство. Розчиняємося в потоці інформації. Зливаємося зі співрозмовником, заражаючись його думками. Важливо вміння зрозуміти іншого без слів, лише уловлюючи маркери з міміки, жестів, пози, інтонацій. Вміння навчатися методом занурення. Сприяє розумовій діяльності як ніколи філософія і мистецтво: музика, поезія, художня література, живопис, фото і кіно, сучасне мистецтво. Гра на музичних інструментах. Критерієм розумності служить відчуття «гріє – не гріє».

Між 25 лютого та 12 квітня 2019 має сенс глибоко зануритися у те, що вже вивчене. Варто згадати те, що вже добре відомо, і застосувати його в новій якості. Варто повернутися до того, що колись було цікавим заняттям, і відновити його на новому рівні. Можуть знадобитися старі конспекти, рукописи, з’явитися старі знайомі. А опанування принципово нового навчального матеріалу буде у цей час даватися досить важко. Якщо в цей час відправитися у подорож, то вона відбуватиметься не так, як планувалося. На пересування піде більше часу, ніж мало би бути.

Загалом навчання та опанування конкретних практичних навичок та вмінь у період 25 лютого – 12 квітня відбуватиметься у дуже сприятливих умовах. В другій половині березня і у першій половині квітня буде дуже багато подій, пов’язаних з інтелектуальною активністю. В середині березня доводиться мати справу з величезним об’ємом інформації. Є схильність перебільшувати свої розумові здібності та знання, через що в інтелектуальній роботі будуть помилки. Слід спокійно ставитися до того, що чогось можна не знати. Слід частіше звертатися за порадою до тих, чиї знання ширші. Важливо слідкувати за своїми словами під час розмови: говорити слід лише про те, на чому дійсно знаєшся. Бо пристрасне бажання виглядати більш розумним та обізнаним, чим є, поставить під сумнів довіру до ваших попередніх інтелектуальних заслуг і зіпсує зв’язки з учителями, юристами, капіталістами. Також слід критично ставитися до нових можливостей та обіцянок розширення можливостей, бо в цей час всі новини виглядають сильно перебільшеними. Підтримка з боку знаменитостей світового масштабу, вчених- дослідників, хірургів, протезистів (16 березня 2019 точна зостаюча квадратура Меркурій/Юпітер і точний зростаючий секстиль Меркурій/Плутон). Нові знайомства, обмін думками, навчання, викладання через професійну активність відбуваються легко. Легко просунутися в кар’єрі завдяки своїм знанням і знайомствам. Сприятливі умови для знайомства з високопосадовцями і політиками. Важливо дотримуватися здорового способу життя і давати розуму відпочивати, перемикаючись з розумової роботи на спортивні ігри, прогулянки, гімнастику (18 березня точний зростаючий секстиль Меркурій/Марс, 20 березня і 7 квітня точний зростаючий секстиль Меркурій/Сатурн). Виникають нові ідеї щодо навчання та викладання в галузі мистецтва, філософії, міфології, моди (24 березня і 2 квітня точна кон’юнкція Меркурій/Нептун).

28 березня Меркурій починає рухатися у прямому напрямку відносно спостерігача з Землі – з цього часу всі справи, пов’язані з інтелектуальною діяльністю, спілкуванням, знайомствами, починають стрімко розвиватися. Час міркування над подіями внутрішнього світу завершується, ми починаємо більше цікавитися зовнішнім життям, прагнемо більше рухатися, опановувати нові знання, зав’язувати нові знайомства. Пристрасне прагнення навчатися і подорожувати на далеку відстань змушує поспішати. Важливо не втрачати здорового глузду і підходити до нових можливостей вибірково – не варто хапатися за все, що пропонується. Перша декада квітня сприяє інтелектуальним заняттям в галузі міфології, філософії, мистецтва, політики, кар’єри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає