Місяць в гороскопі України

В гороскопі України лише один аспект опозиції: поодинокий Місяць у 12 домі в опозиції до стеліуму Меркурій/Венера/Юпітер/Сонце у 6 домі.

У гороскопі держави Місяць символізує маси, “простих людей”, населення і популяцію в цілому, а також популярну думку і масову ідеологію. Меркурій символізує державну мову, ЗМІ, базовий рівень освіти, літературу, торгівлю і дороги. Венера символізує культуру поведінки, ввічливість, здатність держави функціонувати без репресій, символізує мистецтво, гармонію, громадські розваги моду, красу, чарівність, ставлення до національних ресурсів, вирішення питання володіння землею, фермерські господарства, фінансові установи, банки. Юпітер символізує цілісність держави, спільні цінності та систему вірувань, державну ідеологію, закон як засіб забезпечення справедливості та як засіб керування життям населення, університети, видавництва, філософію, національний добробут, багатство, багатих людей. Сонце в гороскопі держави символізує верховну владу нації – верховний орган і лидера, короля, королеву, президента або прем’ер-міністра. Сонце символізує громадянське суспільство у державі. Аспект опозиції символізує протистояння, протиставлення, протилежність. Опозиція символізує здатність давати об’єктивну оцінку речам. А також те, як ми проектуємо ті наші якості, які не помічаємо в собі, на інших. Тобто, нам властиво обвинувачувати інших саме у тих недоліках, які є в нас самих.

Аспект поодинокого Місяця у 12 домі в опозиції до стеліуму Меркурій/Венера/Юпітер/Сонце у 6 домі гороскопа України говорить про те, що народні маси протиставляють себе інтелектуалам, коли замість вивчити українську мову ображаються: “Какая разница, на каком языке говорить!” Народні маси протиставляють власну думку щодо природних ресурсів знанням економістів: “Землю не можна продавати! Земля належить народу! Земля – це святе!” Населення любить обвинувачувати всіх заможних людей у корупції, але прості люди самі постійно порушують закон, не сплачуючи податків, отримуючи зарплатню у конвертах, вирішуючи свої проблеми через давання хабарів дрібним чиновникам. Населення обвинувачує верховну владу нації у всіх своїх побутових негараздах. “Я проти медичної реформи”, – каже людина, яка уявлення не має про серцево-судинні захворювання. “Государство не должно повышать пенсионный возраст и обязано обеспечить нас хорошей пенсией. Разворовали страну”, – каже 55-річна вчителька російської мови, що живе за рахунок чоловіка, який отримує зарплатню у конверті. “Керівництво України цілує в дупу американців, ми маємо бути сильні й незалежні” – обвинувачує чоловік із нерозвиненою мускулатурою, що виплачує кредит за телевізор.

Що робити інтелектуалам, діячам культури і мистецтва, законодавцям і громадянам, щоб не втратити державність через популізм? Підвищувати якість роботи ЗМІ та шкіл, зняти мораторій на продаж землі, плекати моду на цивілізовану соціальну поведінку, задавати високі естетичні стандарти у повсякденному житті, об’єднувати населення системою морально-етичних переконань, відновити повагу до університетської освіти, брати на себе відповідальність, підвищувати компетентність, робити самостійний вибір “або-або”, бути шляхетними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає