Метод хорарного запитання: помилки

Запитання: – Ольга, здравствуйте

Пишу апм, потому что ошибламь с отве ом на єтот хорар. И хочу понять почему.
Меня спросили победит ли Лорат в соревновпнии. Беру управителя 7 дома, 5го и луну. У управителя 7 позитивный аспект с луной и это посчитала за ответ да. Хотя и управитель 5го в соединении с марсом, тоже в 7. А оказалось он проиграл. В чем моя ошибка? Не рассмотрела еще 10й? Или аспект с луной вторичный?

Відповідь: – Вітаю, Ім’ярек!!

Одразу скажу, що я не використовую у прогностичній астрології метод хорара. Я досліджувала статистику власних хорарних карт за кілька років: 96% відповідей на хорарне запитання справджувалися. А от причину, з якої не справджувалися відповіді на 4 % хорарних запитань мені не вдалося знайти. Кажуть, що 96% “потрапляння в ціль” в хорарному методі – це дуже круто, але я втратила інтерес до цього методу. З таким же успіхом можна підкидати монетку “решка-орел”. Звісно, я не можу брати гроші з клієнтів за таку погану послугу. А для себе я методом хорара не користуюся, бо мені вистачає аналітичних здібностей для прийняття самостійного рішення і без цього методу.  

Що стосується прогнозування за допомогою хорарного метода результатів змагання. Уявіть собі, що тисячі людей в різних куточках світу в різний час ставлять одне й те саме хорарне запитання: “Переможе Ім’ярек на змаганні?”. Ясно, що це буде величезна кількість різноманітних хорарних карт з різноманітними суперечливими відповідями. Тобто, якщо про Лората у вас запитав той, хто не належить до кола близьких Лорату, то з вашого боку було помилкою братися розглядати цю карту. Інша справа, коли той, хто змагається, є близькою людиною. Тоді він може поставити хорарне запитання щодо його перемоги в конкретних змаганнях і отримати правильну відповідь.

Припустимо, що Лорат – саме така близька людина тому, хто про нього запитує: Лорат кверенту друг, родич, чоловік, син, приятель тощо. Кверент називає його на ім’я, значить, за правилами хорарного методу у хорарній карті  Лорат буде символізуватися 7 домом.

Що стосується поняття “змагання”.  Ви віднесли змагання до 5 дому гри – це ваша перша помилка. 5 дім символізує в астрології гру, а також релігійні ритуали. Чому так? Бо гра – це такий ритуал, в якому крім безпосередніх сторін гри бере участь ще одна сторона – Творець, Бог, Провидіння, Випадок. Чи є змагання грою? Ні. Змагання не є грою, тому що в змаганні беруть участь лише люди, баз участі Богів, і саме професійна майстерність людей, а не втручання Богів визначає переможця. Якби хорарне запитання було сформульоване “Чи виграє Лорат у грі?”, то ви розглядали б 5 дім. Але воно сформульоване “Чи переможе Лорат у змаганні?” – і треба розглядати 7 дім, який символізує суперника Лората, тобто Лоратового відвертого ворога, конкурента. Але ви пишете: “Виявилося, Лорат програв”. Це означає, що ви сприймаєте змагання як гру. Ви підмінили поняття: назвали змагання грою і віднесли їх до парафії 5 дому в той час, коли вони є парафією 7 дому. Перемогти у грі неможливо, бо це не змагання, у грі можна лише виграти або програти. Виграти у змаганні неможливо, бо це не гра, у змаганні можна лише перемогти або зазнати поразки. У хорарному методі всі поняття мають бути чітко сформульовані за їхніми значеннями у словнику. Ставте кверенту уточнювальні запитання доти, доки для себе чітко не усвідомите, про що саме кверент у вас запитує. Вірогідно, кверент запитував у вас про змагання, а ви неправильно зрозуміли його так, ніби він запитує про гру. 

Друга ваша помилка. Припустимо, питання сформульоване “Чи виграє Лорат у грі?” і ви справедливо розглядаєте 5 дім. Але виходить, що цей 5 дім не Лоратів, а кверента. Виходить, що це кверент грає, а не Лорат: кверент – 1 дім, гра кверента – 5 дім. А якщо грає Лорат, то треба 7 дім Лората вважати за 1 і від нього відрахувати 5 домів = 11. Тобто, гра Лората – це не 5 дім в цій карті, а 11.

Ваша третя помилка: за остаточну відповідь ви взяли гармонійний аспект управителя 7 дому до Місяця в той час, коли кінцева відповідь визначається лише мажорним аспектом між управителем дому кверента та управителем дому запитання. У нашому випадку це аспект між управителем 7 і управителем 11 домів. А аспект з Місяцем є лише додатковим фактором, який або посилює, або послаблює основну відповідь.  

Як мала б виглядати хорарна робота, коли б до вас звернувся близький Лората із запитанням: “Чи переможе Лорат у змаганні?”: 

1) ви окреслюєте фактори, які слід розглянути в карті: в якій декаді перебуває Асц; чи не є Місяць без курсу; чи не є управитель 1 дому в кон’юнкції з Сатурном; 7 дім Лората; 1 дім змагання Лората; мажорний аспект між управителями 7 і 1 домів; наявність планет у 7 і 1 домах; наявність мажорного аспекту між Місяцем і управителем 7 дому. 

2) покроковий аналіз окреслених факторів.

3) висновок з аналізу.

Порада: підручник з астрології Маріон Марч і Джоан Мак-Еверс у 6 томах. У 6 томі чудово викладений метод хорарного запитання. Якщо дотримуватися чітко всіх правил і правильно визначати, до якої категорії дому віднести те чи інше поняття, про яке йдеться у запитанні, у вас буде високий результат правдивих відповідей. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає