Одаліски і фемінізм

Dmytro Bondarenko: – “Боротьба феміністок закінчиться тим, що нам всім (жінкам) одягнуть на голову паранджу,” – так висловилася недавно моя мама.

І додала: “Ні, звісно, це зроблять не наші чоловіки, а оті що прийдуть здалеку. А наші мужики будуть уже настільки загнані під плінтус феміністками, що просто нічого не зможуть вдіяти.”

Ольга Іванець: – Я так розумію, це говорить заздрість жирного черева до видимих кубиків пресу. Менше пива, макаронів, цукерок, тістечок – і не треба лізти під плінтус.

Dmytro Bondarenko: – Ольга Іванець Ви, власне, про що?

Ольга Іванець: – Dmytro Bondarenko Про те, що у тих чоловіків, “що прийдуть здалеку”, під паранджами – жінки з останнім ступенем ожиріння, а в українських жінок – більшість чоловіків виглядають, як вагітні. То замість дорікати феміністкам доречно повернути собі чоловічий спосіб життя.

Dmytro Bondarenko: – Ольга Іванець Щось я вперше чую, щоб феміністки боролися за стрункість українських чоловіків. ) Мені здається, у них трохи інша тема.

Ольга Іванець: – Dmytro Bondarenko Ваше уявлення про феміністок, як би то мовити, неточне. Ціль боротьби феміністок – розділити з чоловіками заняття, які у патріархальних спільнотах вважаються “суто чоловічими” і в такий спосіб продовжити вік чоловікам. Невже ви вважаєте, що кожна жінка радіє жити самотньою ще з десяток років після смерті свого чоловіка? Саме тому серед чоловіків так багато сьогодні феміністів – через усвідомлення своєї вигоди від цього.

Олександр Пелешко: – Ольга Иванец А чоловічий це як?

Ольга Іванець: – Олександр Пелешко “Чоловічий” в цьому контексті слід розуміти як “не подібний до способу життя одаліски в гаремі”.

Олександр Пелешко: – Ольга Иванец А як – це як одаліска в гаремі. Нє, ну серйозно от цікаво почути.

Ольга Іванець: – Олександр Пелешко Ви вважаєте, я жартую? Давайте розберемося, наскільки це смішна історія. Хто така одаліска? турецькою odaliq – невільниця — рабиня, що обслуговувала жінок у гаремі султана, покоївка. Часто бувала також наложницею правителя. А тепер дивіться: чоловік має вищу освіту і їде за кордон, де живе і працює роками й десятиліттями, при цьому живе в умовах, подібних до собачої конури, і харчується не краще за сільського собаку, а всі гроші відправляє родині – на навчання дітей, на новий домашній кінотеатр, на будівництво заміського дому. Зрідка він приїздить додому у відпустку, де змушений займатися сексом з жінкою, яка давно йому чужа, але формально він має виконувати свій шлюбний обов’язок. Звісна річ, за такого способу життя він виглядатиме не як грецький атлет: величезне черево, слабкі м’язи, брак художнього смаку в одязі і слабкий розум, що деградує з року в рік. А потім цей чоловік вмирає – такі довго не живуть.

 Олександр Пелешко: – Ольга Иванец Добре, а в чому тоді призначення чоловіка? Займатися собою, приділяти увагу тільки собі, витрачати гроші тільки на себе та задоволення власних потреб?

Ольга Іванець: – Олександр Пелешко А ви, значить, вважаєте, те, що я тут описала, за призначення чоловіка?

Олександр Пелешко: – Ольга Иванец Ну, а яке на вашу думку тоді призначення чоловіка?

 Ольга Іванець: – Олександр Пелешко Призначення чоловіка – жити так, щоб розвинути в собі найкращі людські якості (я, звісно, кажу про розуміння терміну “хороша людина” в європейській культурній парадигмі – антична філософія+християнство+наука, а не в парадигмі російської чи совецької культури) і передати їх своїм нащадкам (народити і виховати власним прикладом власних дітей або взяти участь у вихованні дітей хороших людей).

Сергій Синюк: – Хамський перехід на особистості – ознака відсутності аргументів по суті дискусії. Втім, феміністки тільки так і вміють “дискутувати”.

 Ольга Іванець: – Сергій Синюк Ну, так, це перехід на особистості, якщо ви чесно подивилися на себе в дзеркало після прочитання мого коментаря. Але це точно не хамство з мого боку – чисто констатація факту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає