Про успіх

Поширене твердження “Робити те, що любиш, як запорука успіху”. Тут ще треба прояснити, що таке “успіх”. Я, наприклад, все життя роблю лише те, що люблю, але мої особисті досягнення абсолютно не відповідають популярному уявленню про успіх. Чи за будь-якого розуміння успіху яскравіший і якісніший результат отримають ті, хто вміють і люблять, ніж ті, які імітують і терплять? Тут знову постає питання: “Якого конкретно результату ти очікуєш?” Багатьох людей цілком задовольняє імітувати фаховість і терпіти власну другорядність, якщо це забезпечує стабільний пристойний прибуток і комфортні умови життя.

Коли мене просять: “Дайте мені консультацію, щоб можна було досягти успіху в житті”, – я прошу написати есе “Що конкретно я маю на увазі, коли кажу, що хочу досягти успіху в житті”. Можливо, те, що вам вважається за успіх, є насправді стражданням без кінця у пеклі?

«Сізіфова праця» — це безплідна, важка, нескінченна, а то й зовсім непотрібна праця.

Сізіф котить на гору важкий камінь у потойбічному світі мертвих. Ціль – викотити на гору і скотити до підніжжя з іншого боку. Але щойно камінь опиняється майже на вершині, як він зривається вниз. Так покарали боги Сізіфа, що за життя багато разів робив вчинки супроти правди.

Коли мене просять: “Зробіть мені гороскопа, щоб можна було досягти успіху в житті”, – я прошу написати есе “Що конкретно я маю на увазі, коли кажу, що хочу досягти успіху в житті”. Можливо, те, що вам вважається за успіх, є насправді важкою безглуздою працею без кінця у пеклі? 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає